Новодиагностицирани с множествена склероза

Наскоро диагностицирана множествена склероза – това сякаш в миг обръща целия ти свят!

Първият твой урок: Трябва да намериш място на случилото се в съзнанието си, да приемеш болестта, да не я отричаш по никакъв начин и да потърсиш разумните за теб решения.

Животът не спира до поставянето на диагнозата, защото и професионалният ти път или образованието ти, както и семейният и социален живот ще продължат и след диагнозата.

Да, всяко нещо, което се случи в живота на отделния човек, води до промяна, но често въпросите за предстоящи изпитания са излишни, защото сигурно вече знаеш, че множествената склероза има много лица и тези лица са различни при отделните хора. Не е възможно да се предскаже какво точно ще бъде нейното лице при теб.

Животът с МС днес е по-скоро свързан с това, което можеш да правиш, а не с това, което не можеш! Научи повече за това как да се грижиш за здравето си и да живееш доколкото е възможно добре с болестта.

Няколко факта, които трябва да запомниш:

Няколко факта, които трябва да приемеш:

Мисията на SmartMS е да изгради възможно най-подробното информационно съдържание и да ти даде инструменти за контрол на множествената склероза. Но всичко е в твоите ръце, повярвай, ти можеш!

Защо е важно да се информирам?

Важно е да бъдеш информиран, за да може да разпознаваш симптомите на МС и кога получаваш пристъп, да можеш да говориш и разбираш по-ефективно медицинските специалисти, да водиш максимално здравословен живот.

Независимо дали търсиш истории, подобни на твоята, или се нуждаеш от информация за причините за болестта и за митовете, в които не трябва да вярваш, или искаш да научиш за това какви са симптомите на болестта, или искаш да разбереш повече за конкретен симптом, или те тревожи как протича множествената склероза, какви са възможностите за лечение, или търсиш съвет как да кажеш на партньора си, на децата си, на другите хора за множествената склероза, SmartMS ще бъде тук за теб.

Какво е важно да науча?

За болестта

 

За здравноосигурителния модел в България, пътя и правата на пациента

 

За живота с МС

Сподели:
Премиум партньори
Партньори
С подкрепата на
H2Hive | Health to Hive
ПМА - всички права запазени. Общи условия и политика за поверителност.