Онлайн платформата DrTalks предлага безплатна виртуална среща, целяща да помогне на пациентите с множествена склероза (МС), техните близки и болногледачи да управляват по-добре ежедневието си.

Събитието ще се проведе в периода 5 - 11 юли 2023 г. и в него ще участват десетки лектори.

„Това онлайн събитие е безплатно за участие и ще предостави изобилие от информация и ресурси за хора с множествена склероза, както и за тези с неврологични симптоми, които в момента се оценяват“, заявяват от DrTalks в прессъобщение.

Какво е DrTalks?

DrTalks е платформа, създадена с цел да осигури достъп при поискване до здравни, уелнес и медицински експерти. Платформата организира и виртуални срещи.

Членство е безплатно и включва онлайн достъп до ограничени видео презентации на експерти. За достъп до повече информация се изисква заплащане на абонаментна такса.

Кой е домакин на срещата през месец юли?

Домакин на срещата ще бъде експертът по МС д-р Тери Уолс, която е и пациентка с вторично-прогресираща МС. Д-р Уолс е автор на множество книги за МС.

Какви ще бъдат темите, които ще се обсъждат на срещата?

На срещата ще бъдат предоставени практически съвети и стратегии за справяне с проблеми със зрението, болка в областта на лицето, изтръпване на крайниците, ограничения в използването на ръцете за ежедневни дейности, трудности при говорене и преглъщане, болка по торса, проблеми, свързани с отделителните системи умора, тревожност, загуба на сексуална функция и депресия. 

Срещата ще включва и презентации за лечението на нервните симптоми, запек и диария, ползите от упражненията, терапия със стволови клетки, хранителни стратегии, мозъчна мъгла и подобряване на способността за ходене. Ще бъде обърнато внимание и на допълнителни терапии, дентални проблеми при МС, подобряване на сексуалното здраве и значението на физическата активност.

Основната цел на срещата е да даде възможност на хората с МС да се почувстват обнадеждени за бъдещето си, като предлага възможните решения за различни симптоми на МС.

Къде да намеря повече информация?

Повече информация за това и други събития може да бъде намерена на интернет страницата на платформата DrTalks.

За участие в срещата е необходима регистрация.