Аз и ние свързани

За поредна година отбелязваме Световния ден на множествената склероза, инициатива на Международната Федерация по множествена склероза и нейните членове.

В условията на световна пандемия, движението #MSCONNECTIONS предизвиква социалните бариери и чувството за изолация, и представлява уникална възможност за обединяване на МС обществото около една глобална цел – повишаване качеството на живот, на хората засегнати от МС. Защото заедно изграждаме общност, утвърждаваме грижата за самите нас и изискваме достъп до навременна диагностика и специализирана медицинска помощ.

И докато проявлението на МС е различно за всеки, оставаме свързани с основната биология, която е подобна при всички. Без значение с каква форма на МС е диагностициран даден пациент, прогресията на заболяването е налице от самото начало. Нека разгледаме някой често обсъждани заблуди и погрешни схващания за МС, хвърляйки светлина върху това какво всъщност означава прогресията на заболяването, как тя засяга хората с МС и как най-добре да я контролираме.

Факт ли е, че прогресията на заболяването започва с напредване на възрастта? А мислите, ли че ако не забелязвате влошаване, заболяването не прогресира? Обърнете картите на тези и още често срещани заблуди тук на сайта на нашите партньори от Рош.

Намерете още полезна информация относно заболяването като натиснете върху картата по-долу. 

worldmsday map

M-BG-00000462